Skip to main content

Nieuwe Loopbrug

Nieuws

Rederij Seastar investeerde dit jaar in meer toegankelijkheid waardoor het nu nog eenvoudiger is om aan boord van de schepen te komen. Dit dankzij de langere loopbrug die er kwam in samenwerking met het agentschap Maritieme Dienstverlening & Kust.

Uiteraard bereidde ook de Seastar zich de voorbije weken voor op het hernemen van de activiteiten i.f.v. de geldende coronamaatregelen. Vanaf 29 juni kan weer meegevaren worden met de schepen van Rederij Seastar en dit in alle veiligheid. Reserveren via het nieuwe ticketsysteem op seastar.be is aan te raden.

Langere loopbrug

Wie de voorbije winter aan de R.Orlentpromenade passeerde, kon een glimp van de indrukwekkende werken opvangen. Twee telescoopkranen werden ingezet om de loopbrug en het ponton uit het water te halen. De brug kreeg een 3-laags conserveringssysteem, nieuwe looproosters en de buispalen die het ponton geleiden kregen een uitgebreid onderhoud. Bij het terug in het water plaatsen, werd gekozen voor een andere positie van deze palen waardoor een langere loopbrug bekomen wordt. Dit zorgt voor een betere toegankelijkheid tot de schepen.

Ook het ponton, met een lengte van 36 meter op 3 meter en een gewicht van 35 ton, kreeg een opknapbeurt. Aangroei werd verwijderd en een nieuwe verflaag werd aangebracht. Kapitein Andy Olislagers: “Door de langere loopbrug is, vooral met laagwater, de helling minder steil om aan boord van onze schepen te komen wat het geheel toegankelijker maakt. Met deze investeringen zijn we niet alleen klaar voor het nieuwe seizoen maar ook voor de vele jaren erna. Het is bovendien een mooie start voor het 30-jarige bestaan van de Seastar dat we in 2021 vieren.”

Meer...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
om updates te ontvangen over Seastar